טכנאי תיקון מקררים ברעננה
טכנאי שירות תיקונים מהיר באזור רעננה, אמין ובאחריות
052-2510048 יובל
מלאי חלפים מקוריים 25 שנות מקצועיות אחריות מלאה לתיקון
טכנאים מומחים לכל סוגי המקררים:
שארפ, סמסונג, אל-גי, האייר, אמנה, אלקטרה, ווירפול,
הייסנס, אמקור, תדיראן, מידאה, בקו, ליבהרר, פוג'יקום,
בוש, בלומברג, ג'נרל אלקטריק, סימנס, גורניה,
היטאצ'י, זקס, אלקטרולוקס, ניאון, לנקו, קריסטל,
לקאז, דלונגי, סמג, טי-סי-אל, בוקנכט, קופר, ווסטינגהאוס,
גולדליין, יונדאי, מולר, טושיבה, איווה, מיסטר, בומפני,
גאלה, שפהאוזן, פאגור, שולטס, לופרה, אריסטון, קולמן
Sharp, Samsung, LG, Haier, Normande, Hisense, Amcor, Midea, Beko, Liebherr,
Fujicom, Bosch, Blomberg, Siemens, Gorenje, Hitachi, Sachs, General, Electrolux, neon,
Lenco, Lacasa, Teka, Sauter, Delonghi, Smeg, TCL, Suzuki, Energy, Bayere, Fisher & Paykel,
Baukenecht, Luxor, Electra, Galanz, Miele, kupper, Westinghouse, Asko, Landers, Microcooler,
GoldLine, Tadiran, Whirlpool, CROWN, Sirius, AEG, Hyundai, Muller, Peerless, Toshiba, Aiwa, Maister,
Golgline, Bompani, Gala, Schafhausen, Services, White Point, Telsa, ardo, Pilot, Jetpoint, GRAM,
Skyworth, Semicom, Winebar, LAVAMAT, Ly Vent, Selmor, Benaton, Fratelli, Sonab, Caso, Fagor,
Scholtes, ITT, Road Master, Kleo, De Dietrich, Lion, Leyland, Simfer, Hotpoint, Candy, Lavalux, Lofra,
ip Industrie, King Magic, Chef, Colorado, General Electric, Ariston, klimasan, WineKeeper, Coleman
052-2510048 יובל
ייעוץ טכנאי חינם לתיקון מקרר ברעננה
טכנאים מקצועיים, בעלי רשיון ותעודת חשמל ממשרד העבודה
רשימת חברות - אמקור, תדיראן, אמנה, ג'נרל אלקטריק, ווירפול, ווסטינגהוס, סימנס, בוש, קונסטרוקטה, קריסטל, אאג, יונו, ספקטרה, מילה, אינדסיט, קינג, אושן, זנוסי, גאלה, אריסטון, קנדי, זוהר, פילקו, פריג'ידר, זנקר, בלומברג, אלקטרה, באוקנכט, פיליפס, הובר, פאגור, דה דיטריש, קופרשמיד, פורון, ועוד... |
טכנאי שירות תיקון סמסונג, שארפ, אל גי, האייר, בקו, אמקור, פוג'יקום, מידאה, ליבהר, נורמנדה, בלומברג, בוש, היסנס, סאוטר, סימנס, היטאצ 'י, נאון, זקס, לנקו, גורנגי, לנדרס, טקה, ווסטינגהאוס, לאקסה, באייר, פישר פיקסל, אלקטרה, סמג, ארדו, לוקסור, יונדאי, מילר, אגר, גראם, קראון, קופר, קופרבוש, בומפאני, פאגור, מילה, בלרס, דלונגי, שאפהאוזן, גולדלין, לופרה,וויט פויינט, תדיראן, גאלה, שולטס, מאליינג – שאב לורנץ, טלסה, לאבמאט, סלמור, ליאונד, קלאו, לאוולוקס, אריסטון, ליונט, מיקרו קולר, מייסטר, ליאון, טושיבה, וסטלין, פראטלי, מגיק שף, פיילוט, סונאר, קנדי, אי פי לנדסטריה, טושיבה, סאמר, אלקטרולוקס, קריסטל, טקה, תקע, לקאזה, לקאסה, פישר פייקל, סמאג,יונדי, מיאלה, באלרס, גלה, לוומט – סאלמור, דדיטריש, דא דיטריש, דה דיטריש
samsung, sharp, lg, haier, beko, amcor, -fujicom -midea , liebherr, normande, blomberg, bosch, hisense, sauter, siemens, hitachi, neon, sachs, lenco, gorenje, teka, westinghouse, lacasa, bayere, fisher & paykel, electra, smeg, ardo, luxor, muller, aeg, gram, crown, kupper, kuppersbusch, ,bompani, fagor miele, bellers, delonghi, schafhausen, lofra, white point, tadiran, gala, scholtes, meiling, schaub lorenz, telsa, lavamat, selmor, road aster, eyland, lavalux, ariston, ly vent, microcooler, maister, lion -toshiba -vestline , fratelli, magic chef, pilot, sonar, toshiba, candy, ip industrie – samar, lectrolux, crystal de-dietrich, de dietrich
|
מקרר הוא מכשיר חשמלי או גזי העושה שימוש בקירור כדי לסייע בשימור מזון. מקרר ביתי הוא מכשיר נפוץ ביותר. בישראל כ-99.6% (לפי נתוני הלמ"ס) ממשקי הבית מחזיקים במקרר. שיעור זהה דומה לבעלי מקררים ביתיים מקרב משקי הבית האמריקאיים. המקרר עובד על ידי משאבת חום העובדת במעגל קירור. מקרר תעשייתי הוא בפשטות מקרר המשמש לצורך מסחרי, כגון במסעדה או מרכול, וקיבולת הנפח שלו גדולה יותר מזה הביתי.
מקרר עשוי להכיל תא קירור או תא הקפאה, או את שניהם גם יחד. מקרר בעל שני תאים כאלה הוצג לראשונה לשוק בשנת 1939 על ידי ג'נרל אלקטריק. יש כיום מקררים המחולקים לארבעה תאים שונים: תא הקפאה (18°C-), תא בשרים (0°C), תא קירור (4°C), ותא ירקות (10°C).
קיבולת המקרר נמדדת בליטרים. ערכי הקיבולת למקררים ביתיים רגילים נעים בין 400 לבין 800 ליטר. כאשר בדרך כלל היחס בין תא הקפאה לתא הקירור הוא אחד לשלוש. צריכת החשמל של המקררים מדורגת בין A (חסכוני) ל-G (בזבזני). צריכת החשמל של מקרר ממוצע הינה כשל 2 נורות ליבון רגילות (כ-200 וואט שעה), עם זאת, מכיוון שפעולתו של המקרר אינטנסיבית בניגוד לרוב מכשירי החשמל, ההשלכה הכספית במקרר בזבזני בחשמל, יכולה להיות במאות שקלים בשנה.
תוכן עניינים
1 היסטוריה
2 אופן פעולה
3 יצרני מקררים בולטים
4 בטיחות
5 ראו גם
6 קישורים חיצוניים
7 הערות שוליים
היסטוריה
בתי קרח היו קיימים במשך אלפי שנים ונועדו לספק קרח לשם קירור מזון בחודשי הקיץ. רק בשנים האחרונות של המאה ה-19 החל השימוש בארונות קרח כאמצעי ביתי לקירור. את הקרח היו רוכשים מיצרני קרח מסחריים.
בשנת 1865 יצר ג'יימס האריסון האוסטרלי את המקרר השימושי הראשון שפעל על עקרון דחיסת גזים. מבשלת שיכר שכרה את שירותיו כדי שיבנה מכונה לקירור בירה.
ב-1857 הציגה תעשיית אריזת הבשר בשיקגו את הרכב המקורר הראשון, שנועד למנוע קלקול הבשר בזמן העברתו. ב-1866 הוצג באילינוי קרון רכבת מקורר ראשון, שנועד להובלת פירות. הקרון שימש להובלת תותי שדה.
המקרר הביתי הראשון יוצר כפי הנראה בשנת 1913 בידי פרד ו. וולף ג'וניור בשיקגו, תחת השם DOMELRE (ראשי תבות של DOMestic ELectric REfrigerator). המכשיר לא רשם לזכותו הצלחה מסחרית. הצלחה גדולה יותר נרשמה בשנת 1916, עת הציגה חברת Kelvinator של אדמונד קופלנד וארנולד גרוס מקרר, שמנגנון פעולתו מבוסס על משאבת חום, כמו מקררים בני ימינו.
המקררים הראשונים היו למעשה שדרוגים של ארונות קרח, אשר עליהם התקינו יחידת קירור. המנוע, המדחס והמעבה הותקנו לצד הארון או במרתף הבית.
מקררים שיחידות הקירור שלהם מוכלות בתוכם יוצרו החל מ-1925.
היחידות הראשונות השתמשו בחומרים רעילים, בייחוד אמוניה, גפרית ומתיל כלורי כחומרים המשמשים לקירור.
המקרר הראשון שהייתה לו תפוצה רחבה היה דגם "Monitor-Top" של ג'נרל אלקטריק מ-1927. מעל 1,000,000 יחידות שלו יוצרו, וחלקן שרדו ופועלות עד היום.
רק ב-1931 יצרה חברת "דופונט" את המקרר הראשון שלא הכיל חומרים רעילים או דליקים.
בעשרות השנים שחלפו מאז נותר מנגנון הפעולה של המקרר ללא שינויים משמעותיים. המקררים נבדלים לאורך הזמן זה מזה בעיקר בעיצוביהם, בחלוקת התאים שבהם, ובבקרות שונות אשר השתכללו בהם.
בחלק מהמקררים יש תוספות כמו בר חיצוני, קיוסק, ופיקוד שבת.
אופן פעולה
בדרך כלל ניתן לומר כי תהליך הקרור נעשה באמצעות מניפולציה על גז (בדרך כלל פריאון במקררים חדישים גז ידידותי לסביבה). תהליך הקרור מבוסס על מחזור קירור תרמודינמי דו שלבי מסוג דחיסת אדים. בשלב הראשון של מחזור הקירור, מדחס דואג לעלות את לחץ גז שמשמש כחומר הקירור ללחץ העיבוי והופכו לנוזל, שפולט את חומו לסביבה חיצונית באמצעות המעבה שנמצא בגב המקרר. בחלק השני של המחזור מופחת לחץ הגז ללחץ המתאים ללחץ האיוד, כיוון שהנוזל מתפשט לגז, הוא סופג חום מהסביבה (שהיא תוכו של המקרר) באמצעות המאייד, וחוזר חלילה.
קיימים מקררים הפועלים ללא גז בשיטת קירור תרמואלקטרי המבוססת על העברת זרם דרך צמד מוליכים הגורם למעבר חום הפוך מהחלק הקר יותר לחלק החם.
יצרני מקררים בולטים
בעולם ישנם יצרנים רבים, לדוגמה:
אמנה (חברה) - ארצות הברית.
סמסונג - קוריאה.
בישראל ישנם שני יצרנים גדולים של מקררים:
"קריסטל" - ממוקם באזור התעשייה בעפולה. מייצר מקררים תחת השמות "אמקור" ו"תדיראן".
"קירור בני" בבאר שבע - מקררים תעשייתים.
בעבר היה מקובל בעברית (כבאנגלית) השימוש במונח "פריג'ידר", שמו של מותג מקררים אמריקני, כשם גנרי המהווה מילה נרדפת למקרר.
בטיחות
כיום למקררים בעלי תו תקן ישראלי, הדלת ניתנת לפתיחה מבפנים, זאת כלקח ממקרים בהם ילדים נלכדו במקררים שהושלכו ונחנקו למוות. מכיוון שבמקררים ישנים לא ניתן לפתוח את הדלת מבפנים, יש לפרק את הדלת מהמקרר לפני השלכתו.
הערות שוליים
^ "הכניסה למקררים עזובים בחצרות בתים או במגרשים מסוכנת ביותר, שכן הנכנס למקרר אינו יכול לפתוח את הדלת מבפנים, ועלול להימצא בסכנת מוות. יש לעקור את הדלת של מקרר מקולקל." - מתוך עדכון לחוזר מנכ"ל משרד החינוך בנושא פעילויות קיץ.
מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8
טכנאי תיקון מקררים / מקפיאים רעננה
|
|